Enough – et smykkemærke med en mission

Helle Østergaard er grundlægger af Enough As. Enoughs design er dansk, men håndlavet i Indien med masser af kærlighed. Universet af smykkerne er farverige, som består af blandt andet halvædelstene, sølv og 18 karat forgyldt sølv. Hvorfor dette smykke brand passer godt ind i Butik Gejst er fordi, at det er et unikt design som også har en historie at fortælle, og som gør noget godt for andre – “The brand mission is to create something unique that through its success can help people with a better livelihood”.

Helles ide til Enough var ret tilfældig – hun har arbejdet i modeindustrien i mange år, og derfor rejst meget rundt i Indien som indkøber af læder. Efter 15 år ville Helle gerne prøve noget andet, og besluttede sig for at rejse rundt i Indien igen nu som turist, fordi hun gerne ville se alle de seværdigheder og ikke bare hotellerne – Indien gav Helle på det tidspunkt det hun havde brug for. Inden længe stod Helle i en krystal butik, og Enough blev til.

Helle er inspireret af farverne og smykkerne, som findes i Indien, og synes derfor vi nordboer også skulle have glæde af dem.

Missionen at skabe noget unikt, der gennem sin succes kan hjælpe de folk i Indien, som producerer smykkerne til at få en bedre hverdag – man kan sige noget der gør en forskel i verden. Derfor er den personlige relation til leverandørerne vigtig, så de får lige så meget ud af det som hende. Derfor vælger hun sine leverandører med omhu, så hun vælger ikke den første og bedste til at kreere sine smykker. Eksempelvis har hun gang i nye projekter med kimonoer, hvor hendes leverandør er en lille familieejet systue. Helle vælger den familieejet systue, fordi at hun netop kan se det gør noget godt for dem, og samtidig gør de noget godt for hende.

Så endnu en gang, med Helles mission passer Enough brandet perfekt ind i Gejst. Der er en form for bæredygtighed, retfærdighed og historie til, og så er smykkerne jo bare SÅ flotte. I butikken finder du fingerringe, øreringe, halskæder, armbånd og armringe fra Enough – måske kimonoerne snart også kan findes? 🙂