Line Visgaard

Min indre håndværker


Jeg har i november 2016 startet et brand under navnet linevis. Her forsøger jeg på min vis… på linevis… at kombinere håndværk, æstetik og humor i motiver, der bliver trykt til plakater og kort. Plakaterne leger med de dagligdags ord vi anvender uden at tænke nærmere over den dobbelt betydning, der ligger bag. Det er en humor de fleste danskere kan finde genkendelse i. Jeg lærer rigtig meget af at afprøve alle de værktøjer som min rygsæk er blev fyldt op med de sidste par år og kan kun opfordre andre til at afprøve de ting af som brænder for.

Balancen mellem teori og praksis

Jeg er uddannet indenfor kommunikation og mine tre år på universitetet har været godt givet ud. Rygsækken er fyldt op med meget nyttig viden, som jeg af og til finder frem uden egentlig at være klar over det. Teorien er spændende, men at anvende den i praksis kan være en større udfordring, i hvert fald for mig. Jeg havde en følelse af at jeg manglede en praktisk del i mit arbejde med kommunikation. Der er indenfor kommunikationsbranchen mange forskellige CV, for at komme til den samme jobsamtale. Jeg følte, at et håndværk ville gøre min profil stærkere. Der er mange autodidakte indenfor grafik, men jeg havde en stor iver efter at lære og fordybe mig i håndværket bag grafisk design. Derfor søgte jeg ind som mediegrafiker på erhvervsskolen i Aalborg. Jeg var meget taknemmelig, da jeg efterfølgende fandt en elevplads. Elevpladserne hænger ikke på træerne. Derfor har springet ud i en ny uddannelse, elevplads og nu også linevis, ikke været det nemmeste valg, men i høj grad det rigtige valg for mig.

Monkey see, monkey do

Jeg fandt hurtigt ud af at ordsproget ”monkey see, monkey do” passer perfekt på mig. Jeg lærer lynhurtig ved at være elev ude i erhvervslivet, der hvor udviklingen sker. Mødet med erhvervslivet og andre håndværkere har været en stor inspiration for mig. Jeg har lært enormt meget på bare ét år som elev. At være en del af erhvervslivet, har været en vigtig del i min faglige udvikling – derfor vil jeg også anbefale, at flere arbejdspladser tager elever ind. En ting der fascinere mig ved faget er, den enorme udvikling håndværket har gennemgået med tiden. Mennesket har altid anvendt billedsprog til at kommunikere. Men groft sagt, er faget er opstået på baggrund af, at helt tilbage i romertiden begyndte at udvikle skrifttyper og sidenhen klassificere dem. Det er det vi kalder typografi i dag. Også inden for kristne munkes arbejde, der brugte et stort arbejde på at nedskrive og dokumentere tiden, viden og tro. Sidenhen, hvor information begyndte at blive delt skriftligt via aviser og opslag, blev der udviklet teknikker til at trykke og kopiere. Mange regler og fagudtryk er bevaret gennem tiden og anvendes i dag. Ligesom mange andre håndværk rummer mediegrafikerfaget en traditionsfyldt historie, som definere håndværket til dét, det har udviklet sig til at være i dag. Branchen står aldrig stille og lige nu er samfundet i overflod af information, på flere kanaler end aldrig før.

Med et smil på læben

Mit arbejde med linevis, rammer en tendens i tiden, så konkurrencen er hård. Derfor er det vigtigt at skille sig ud, og samtidig ramme noget, der begejstrer folk. Papiret er mærket med bl.a. det europæiske eco label og er fremstillet på et af de mest miljøbevidste fabrikker i det grønne og bakkede Sverige. Det er en rough kvalitet, med en farvetone der er naturlig og en mat overflade, hvilket er med til at give billeder og tekst et blødt og behageligt udtryk. Jeg håber at mit arbejde med håndværket, æstetikken og humoren ses i mine plakater. Jeg gør mit bedste for, at kvalitet og håndværk er i fokus. Dog er det vigtigste, at bringe et smil frem på læben hos dem, som ser plakaterne for første gang.

Se og læs mere om Line på: http://linevis.dk